Travnik će krajem aprila biti domaćin sajma tekstila i obuće

Travnik, grad sa višedecenijskom tradicijom u tekstilnoj i industriji obuće, od 24. do 26. aprila ove godine bit će domaćin Sajma tekstila i obuće pod nazivom „Timod EXPO 2019“. Organizatori sajma će okupiti najveće proizvođače iz ove braše u našoj zemlji, ali i goste iz inostranstva, su kako slijedi;Općina Travnik, Regionalna razvojna agencija – REZ, a podršku daju travnički privrednici i Društvo za unapređenje gradskog partnerstva Lajpcig – Travnik. Organizatori sajma će okupiti najveće proizvođače iz ove braše u našoj zemlji, ali i goste iz inostranstva. Organizatori Sajma su Općina Travnik, Regionalna razvojna agencija – REZ, a podršku će dati travnički privrednici i Društvo za unapređenje gradskog partnerstva Lajpcig – Travnik.

„Zbog značaja koji za nas ima tekstilna industrija, kao lokalna zajednica želimo dati svu podršku u daljem razvoju ove privredne grane. Želja nam je da ovaj sajam bude međunarodni i da Travnik, kao centar tekstilne industrije u BiH, bude prepoznatljiva lokacija sa preoznatljivim terminom održavanja sajma.“ – kazao je načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić na prvoj sjednici Organizacionog odbora sajma „Timod EXPO“.

Amira Đelilbašić, članica Organizacionog odbora sajma prezentirala je dosadašnje aktivnosti na planu organizacije, a Faris Hafizadić istaknuo je kako će već prvo izdanje ovog sajma biti sa međunarodnim učešćem. „Već imamo potvrde učešća firmi iz Republike Hrvatske i Turske.“ – potvrdio je Faris Hafizadić, član Organizacinog odbora sajma.
Uporedo sa sajmom na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku bit će održana tradicionalna naučna konferencija „Timod 2019“ koju ova visokoškolska ustanova uspješno organizira već nekoliko godina.

Na prvoj sjednici Organizacinog odbora prezentiran je i logo ove manifestacije koji je djelo Mirana Bradarića- studenta Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.