Timod Expo je prilika za sve proizvođače u BiH

U Poslovnoj zoni “Borac” u Travniku 2012.godine počela je s radom firma “Master Fashion”. Počeli su sa 340 radnika nekadašnje Konfekcije „Borac“, nakon toga zaposleno je novih stotinjak radnika. Sedam godina kasnije „Master Fashion“ proizvodi odjela i druge odjevne predmete za renomiranog njemačkog partnera „Ahlers“. Upravo u pogonima tvornice  „Master Fashion“ u Travniku šiju se odjela poznatih konfekcijskih brendova “Pierre Cardin”, “Baldessarini” i “Otto Kern” koji su pod okriljem grupacije “Ahlers”.

-Radimo za poznate svjetske brendove. Zapošljavamo 440 radnika. Svaki dan sašijemo i isporučimo 600 sako i 500 hlaća. Mi smo dobra i poitivna priča u Bosni i Hercegovini. – ističe Šerif Elmazovski, direktor tvornice „Master Fashion“.

U prvih pet godina poslovanja u proizvodnju u pogonima „Master Fashion“ je investirano oko 2 miliona konvertibilnih maraka.

Menadžment tvonice „Master Fashion“ podržava ideju o organizaciji specijalizovanog Sajma  tekstila, kože i obuće.

-Smatramo da je specijalizovani sajam dobra prilika za sklapanje novih poslova za sve koji se bave proizvodnjom u oblasti tekstila, obuće i kože i podržat ćemo sajam „Timod EXPO 2019“ koji se krajem mjeseca aprila održava u našem Travniku. – kaže direktor Elmazovski.

Sajam tekstila, kože i obuće „Timod Expo“ održat će se od 24. do 26. aprila 2019. godine u prostorima PSKC „Pirota“ u Travniku.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana.