Farmaceutski fakultet Univerziteta u Sarajevu organizirano će posjetiti Timod EXPO

Dekan Farmaceutskog fakulteta prof.dr. Fahir Bečić sa  saradnicima doc.dr. Mirzom Dedićem i doc. dr. Tamerom Begom posjetio Travnik sa željom da se detaljnije upozna  sa konceptom Sajma tekstila, kože i obuće Timod EXPO 2019, za koji je čuo putem medija.

– Predstavnici Farmaceutskog fakulteta Univeziteta u Sarajevu su izrazili oduševljenje  idejom prvog specijaliziranog Sajam i članovima Organizacinog odbora Sajma Timod EXPO 2019  su potvrdili da će za svoje saradnike i profesore sa Fakulteta upriličiti kolektivnu posjetu Sajmu, ali i turističko upoznavanje Travnika.- saopćeno je iz Organizacinog odbora Sajma Timod EXPO 2019.

Posjetu Travniku predstavnici Farmaceutskog fakulteta su iskoristili da upoznaju aktivnosti Centra za edukaciju mladih (CEM ) i dogovore saradnju na zajednickim projektima .

Posjeta Centru za edukaciju mladih (CEM)

Šefa Odsjeka za međunarodnu saradnju na Farmaceutskom fakultetu, doc. dr. Tamer Bego, predložio je da Nedim Pripoljac i Adis Arnautović, čelni ljudi CEMa-a,  održe predavanje studentima pete godine Farmacije na temu pokretanja vlastitih start up-a.

U aprilu ove godine Farmaceutski fakultet Univerziteta u Sarajevu će biti domaćin   takmičenja studenata Farmaceutskih i Medicinskih fakulteta iz devet zemalja, pa su boravak u Travniku iskoristili za posjetu obrtu dizjnerke Mirele Džinić s kojom će dogovriti saradnju na izradi promotivnog materijala za tu svrhu.

-Dekan Bečić  je izrazio svoje oduševljenje sa start-up biznisom koji je pokrenula  Mirela Džinić i rekao je da će pokušati napraviti odjevni predmet koji bi bio dress code za sve uposlenike Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu. – saopćeno je iz OO Sajma Timod EXPO.

U sklopu posjete Travniku predstavnici Farmaceutskog fakulteta su obišli i Memorijalni muzej Rodnu kuća  Ive Andrića i zahvalili se kustosu Muzeja, Enesu Škrgi na jako zanimljivom predavanju o travničkom nobelovcu.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana.