Aktivnosti na organizaciji ovogodišnjeg sajma Timod EXPO prati SuperinfoTurske kompanije iz oblasti tekstilne i kožarske industrije pohvalile su projekat i obećale dolazak na ovogodišnji sajam nakon što su članovi Organizacinog odbora predstavili Specijalizovani sajam tekstila, kože i obuće Timod EXPO u Bursi u Republici Turskoj.

Članovi Organizacionog odbora sajma održali su sastanak u  İndustrijskoj i trgovinskoj komori Bursa (BTSO ) , te prezentirali sajam Timod EXPO.  Nakon toga sastanak i prezentacija upriličeni su i sa članovima Upravnog odbora Industrijske komore Demritaş (DOSABSİAD)

Iskustva su razmjenjena i sa organizatorima Sajma dječije odjeće u Bursi – JUNIOSHOW i sa članovima Udruženja proizvođača dječje konfekcije Bursa (BEKSİAD).

Članovi Organizacionog odbora održali su i  niz prezentacija i sastanaka u Istanbulu pred  predstavnicima Udruženja proizvođača konfekcije Turska, Udruženja proizvođača konfekcije İstanbul (İHKİB) i Trgovinske komore  Istanbul (ITO). Turski domaćini najavili su podršku Sajmu Timod Expo i dolazak kompanija iz ove prijateljske države.

Prezentacija u Novom Pazaru

Sajam Timod EXPOi predstavljen je i u Novom Pazaru (Srbija). Privrednici iz Novog Pazara, regije poznate po razvijenoj tekstilnoj industriji, iskazali su veliki interes za prezentaciju. Travnik, centar tekstilne industrije u BiH, i ove godine će u periodu od 28. do 30. maja biti domaćin Specijalizovanog sajma tekstila, kože i obuće Timod EXPO 2020.

(www.superinfo.ba)

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana.